Žiediniai kopūstai su sviestu, džiūvėsėliais, petražolėm ir bulvėmis
-
Tai pats tobuliausias ir paprasčiausias būdas paruošti kalafiorus. Patiekalas gali būti ir kaip garnyras, ir kaip pagrindinis patiekalas.
Paruošimo laikas: 25-30 minutės
Patiekimas: 2 žmonėmsIngredientai:
• 1 žiedinis kopūstas
• 50 g sviesto
• 10 šaukštų džiūvėsėlių
• Kotányi jūros druskos
• 4 vienetai bulvių
• Ryšulėlis petražolių
Paruošimas:
1. Pirmiausia išvirkite bulves, pasūdytame vandenyje apie 20 min. Kol verda bulvės, nuvalykite žiedinius kopūstus ir supjaustykite į atskirus žiedynus.
2. Žiedinių kopūstų žiedynus virkite puode su pasūdytu vandeniu apie 10 minučių, nukoškite ir dėkite į kepimo indą.
3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir įmaišykite džiūvėsėlius. Pakepinkite, kol trupiniai pagels.
4. Nulupkite išvirtas bulves ir pakepinkite jas svieste, suberkite petražoles.
5. Į sviesto ir džiūvėsėlių trupinius suberkite žiedinių kopūstų žiedynus ir patiekite su bulvėmis.