Žąsis su brendžio ir grietinėlės padažu
-
Tikras šventinis patiekalas Jūsų šventiniam stalui.
Reikės:
• Šviežios žąsies
• 50 g sviesto
• 100 g lašinių
• 4 čili pipirų
• 4 česnako skiltelių
• Kelių šviežio rozmarino šakelių
• Maggi vištienos prieskonių
• Druskos, pipirų
• Ypač tyro alyvuogių aliejaus
• 250 ml grietinėlės
• 100 ml brendžioGaminimo eiga:
- Čili pipirus supjaustyti griežinėliais, česnako skilteles nulupti ir nuo rozmarinų šakelių nubraukti lapelius. Viską sumaišyti ir sudėti į žąsies vidų. Įberti druskos, pipirų, vištienos prieskonių, įpilti alyvuogių aliejaus ir įtrinti žąsį iš vidaus. Tuomet su druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi gerai įtrinti ir išorę.
- Lašinius supjaustyti juostelėmis ir išdėlioti ant žasies krūtinėlės, kad pilnai padengtų. Perrišti virvele, kad laikytųsi. Su šakute šiek tiek pabadyti žąsį tose vietose, kur daugiausia mėsos. Taip kepant išbėgs riebalų perteklius.
- Tuomet įkaitinti keptuvę su sviestu ir žąsį apkepti iš visų pusių. Tuomet kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje ant grotelių 40 minučių. Apačioje būtinai reikia padėti gilesnę skardą.
- Praėjus 40 minučių nuo kepimo pradžios, žąsį sulaistyti su į skardą nuvarvėjusiais riebalais. Taip daryti kas 10-15 minučių iki kepimo pabaigos. Iš viso kepti reikia apie 1 valandą 30 minučių.
- Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, žąsį tolygiai apipilti grietinėle, sumaišyta su brendžiu.
Iškepus nuo žasies nuimti virvelę bei lašinukus.Skanaus!