Prekių katalogas

Vištienos šlaunelių mėsos šašlykai

  • Vištienos šlaunelių mėsos šašlykai

    Grilio sezono metu nepamirškite šio patiekalo! 

    Vištienos šlaunelių mėsos šašlykai
    3 porcijos

    Reikės:
    9 gabaliukų vištienos šlaunelių mėsos be kaulo
    2 obuolių (nuplautų)
    1 saliero stiebo (nuplauto)
    1 stiklinės baltojo sauso vyno
    1 šaukštelio džiovintų čiobrelių
    purškiamo aliejaus
    druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
    MAGGI "Original" kečupo pagal skonį
    150-200 g rudųjų ryžių

     

    Salotoms reikės:
    2 pomidorų (nuplautų)
    2 agurkų (nuplautų)
    4 salotos lapų (nuplautų)
    3 šaukštų alyvuogių aliejaus
    2 šaukštų citrinų sulčių
    druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį

    1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite ir kiekvieną gabaliuką supjaustykite į 2-3 dalis. Sudėkite juos į dubenį, pabarstykite čiobreliais ir pipirais, apliekite vynu, išmaišykite ir uždengę padėkite į šaldytuvą. Geriausia marinuoti per naktį, trumpiausiai – bent 2 valandoms.
    2. Obuolį supjaustykite skiltelėmis, saliero kotą – maždaug 5 cm ilgio gabaliukais. Mėsą verkite pramaišiui su salieru ir/arba obuoliu. Šašlykus patogu kepti suvėrus ant dviejų iešmų – vartant produktai nesisuka aplink iešmą, tolygiai iškepa. Viską pabarstykite druska ir papurkškite aliejumi. Kepkite virš įkaitusių žarijų, kol ims gražiai skrusti.
    3. Salotoms pomidorus, agurkus ir salotas susmulkinkite, užpilkite aliejumi, citrinų sultimis, pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite.

    Iškeptus šašlykus ragaukite su MAGGI kečupu, salotomis ir išvirtais ryžiais.

    ! Šašlykus patogu kepti suvėrus ant dviejų iešmų – vartant virš žarijų produktai nesisuka aplink iešmą, tolygiai iškepa.