Vištienos šlaunelių mėsos šašlykai
-
Grilio sezono metu nepamirškite šio patiekalo!
Vištienos šlaunelių mėsos šašlykai
3 porcijosReikės:
9 gabaliukų vištienos šlaunelių mėsos be kaulo
2 obuolių (nuplautų)
1 saliero stiebo (nuplauto)
1 stiklinės baltojo sauso vyno
1 šaukštelio džiovintų čiobrelių
purškiamo aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
MAGGI "Original" kečupo pagal skonį
150-200 g rudųjų ryžiųSalotoms reikės:
2 pomidorų (nuplautų)
2 agurkų (nuplautų)
4 salotos lapų (nuplautų)
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų citrinų sulčių
druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį- Vištieną nuplaukite, nusausinkite ir kiekvieną gabaliuką supjaustykite į 2-3 dalis. Sudėkite juos į dubenį, pabarstykite čiobreliais ir pipirais, apliekite vynu, išmaišykite ir uždengę padėkite į šaldytuvą. Geriausia marinuoti per naktį, trumpiausiai – bent 2 valandoms.
- Obuolį supjaustykite skiltelėmis, saliero kotą – maždaug 5 cm ilgio gabaliukais. Mėsą verkite pramaišiui su salieru ir/arba obuoliu. Šašlykus patogu kepti suvėrus ant dviejų iešmų – vartant produktai nesisuka aplink iešmą, tolygiai iškepa. Viską pabarstykite druska ir papurkškite aliejumi. Kepkite virš įkaitusių žarijų, kol ims gražiai skrusti.
- Salotoms pomidorus, agurkus ir salotas susmulkinkite, užpilkite aliejumi, citrinų sultimis, pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite.
Iškeptus šašlykus ragaukite su MAGGI kečupu, salotomis ir išvirtais ryžiais.
! Šašlykus patogu kepti suvėrus ant dviejų iešmų – vartant virš žarijų produktai nesisuka aplink iešmą, tolygiai iškepa.