Prekių katalogas

Šokoladinis LINDOR pyragas

  • Šokoladinis LINDOR pyragas

    Sodrus, drėgnas, šokoladinis pyragas, kurio viršuje yra kreminiai LINDOR šokolado rutuliukai. Puikiai tinka gimtadieniams bei kitoms ypatingoms šventėms. 

    Šokoladinis LINDOR pyragas
    10-12 porcijų

    Ingredientai:
    Šokoladiniam kremui:
    • 200 ml grietinėlės
    • 20 g auksinės spalvos sirupo
    • 2 plytelės (200 g) LINDT EXCELLENCE juodojo šokolado (70%), susmulkinto
    • 20 g nesūdyto sviesto, minkšto
     

     

    Pyragui:
    • 1 ½ plytelės (150 g) LINDT EXCELLENCE juodojo šokolado (70%), susmulkinto
    • 4 arbatinių šaukštelių karšto vandens
    • 125 g nesūdyto sviesto, suminkštinto
    • 100 g rudojo cukraus
    • 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
    • Žiupsnelis druskos
    • 4 dideli kiaušiniai
    • 100 g maltų migdolų
    • 100 g maltų lazdyno riešutų
    • 50 g džiūvėsėlių
     

    Sirupui:
    • 50 g cukraus
    • 40 ml vandens
    • Pora lašelių vanilės ekstrakto
     

    Papuošimui:
    • LINDOR įvairių rūšių šokolado rutuliukai
    • Valgomieji purškiamieji auksiniai dažai (pasirinktinai)


    Gaminimas:
    1. Paruoškite šokoladinį kremą: grietinėlę ir sirupą supilkite į puodą ir lėtai užvirkite, kartkartėmis pamaišydami, kad neperpildytų (žr. Patarimą).
    2. Įdėkite susmulkintą šokoladą į karščiui atsparų dubenį su sviestu.
    3. Supilkite karštą grietinėlę ant šokolado ir sumaišykite iki vientisos masės. Palikite pilnai atvėsti, tuomet uždenkite maistine plėvele ir palikite per naktį.
    4. Pyragui: įkaitinkite orkaitę iki 180°C / 160°C su karšto oro apipūtimo funkcija. 18 cm gylio apvalią formą išklokite kepimo popieriumi.
    5. Įdėkite susmulkintą šokoladą į karščiui atsparų dubenį, pastatytą virš keptuvės su švelniai verdančiu vandeniu. Maišykite, kol ištirps ir pasidarys lygus. Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite karštą vandenį ir sumaišykite iki vientisos masės. Atidėkite.
    6. Atskirame dubenyje sudėkite grietinėlę, sviestą ir cukrų, sumaišykite kol pašviesės. Įpilkite vanilės ekstrakto ir druskos ir plakite, kol susimaišys.
    7. Įmuškite kiaušinius po vieną, gerai išplakdami tarp kiekvieno įdėjimo.
    8. Kiaušinius sumaišykite su ištirpinto šokolado mišiniu, kol sumaišysite.
    9. Į tešlą supilkite likusius maltus migdolus ir lazdyno riešutus, po to džiūvėsėlius, kol gausite vientisą tešlą.
    10. Supilkite į paruoštą skardą ir kepkite 35–40 minučių - arba tol, kol į vidurį įkištas iešmas išlys švarus. Palikite 15 minučių atvėsti skardoje, prieš padėdami ant grotelių, kad pilnai atvėstų.
    11. Sirupui: supilkite vandenį į puodą, įpilkite cukraus ir vanilės ekstrakto ir užvirkite. Maišykite, kol ištirps cukrus. Nuimkite nuo ugnies.
    12. Dantytu (duonos) peiliu atvėsusį pyragą perpjaukite horizontaliai per pusę. Abi dalis užpilkite sirupu.
    13. Įdėkite vieną pyragą į plokščią lėkštę. Užpilkite ⅓ šokoladinio kremo, paskleiskite lygiu sluoksniu. Ant viršaus uždėkite kitą pyragą ir likusį kremą.
    14. Viršų dekoruokite šokolado triufeliais ir vaisių gabaliukais. Jei pageidaujate, papurkškite ausinės spalvos valgomųjų dažų.

    Patarimas: šokoladinį kremą geriausiai pagaminti vieną dieną prieš gaminant pyragą, ir jį galima paskaninti į kremą įpilant mėgstamų likerių (puikiai tinka amaretas ar konjakas) ar vaisių sulčių.