Prekių katalogas

Pyragas su pomidorais ir feta

  • Pyragas su pomidorais ir feta

    Ar mėgstat nesaldžius pyragus? Šis tinkamas tiek valgyti šaltas, tiek karštas. Neštis priešpiečiams į darbą. 

    Pyragas su pomidorais ir feta
    4-6 porcijos

    Reikės:
    2 filo tešlos lapų (35x45 cm)
    50 g ištirpinto sviesto, 3 kiaušinių, 100 ml grietinėlės
    50 g tarkuoto kietojo sūrio, 150 g fetos
    1 šaukštelio MAGGI prieskonių „Persillade“
    saujų mažųjų pomidorų (nuplautų)/5 šakelės vyšninių pomidoriukų
    purškiamo alyvuogių aliejaus

     

    1. Tešlos lapą patepkite sviestu, perlenkite pusiau ir įklokite į 30 cm skersmens apvalią skardą. Tą patį padarykite su kitu tešlos lapu, kad gautųsi krepšelis įdarui.
    2. Kiaušinius išplakite su grietinėle, tarkuotu sūriu, sutrupinta feta bei MAGGI prieskoniais ir supilkite į filo tešla išklotą skardą.
    3. Ant viršaus sudėkite pomidorus. Pyrago paviršių apipurkškite aliejumi.
    4. Pašaukite pyragą į 180 °C orkaitę ir kepkite 30 minučių. Tada pyrago viršų pridenkite folija ir kepkite dar maždaug 40-45 minutes, kol įdaras bus tvirtas.