Pyragas su pomidorais ir feta
-
Ar mėgstat nesaldžius pyragus? Šis tinkamas tiek valgyti šaltas, tiek karštas. Neštis priešpiečiams į darbą.
Pyragas su pomidorais ir feta
4-6 porcijosReikės:
2 filo tešlos lapų (35x45 cm)
50 g ištirpinto sviesto, 3 kiaušinių, 100 ml grietinėlės
50 g tarkuoto kietojo sūrio, 150 g fetos
1 šaukštelio MAGGI prieskonių „Persillade“
saujų mažųjų pomidorų (nuplautų)/5 šakelės vyšninių pomidoriukų
purškiamo alyvuogių aliejaus- Tešlos lapą patepkite sviestu, perlenkite pusiau ir įklokite į 30 cm skersmens apvalią skardą. Tą patį padarykite su kitu tešlos lapu, kad gautųsi krepšelis įdarui.
- Kiaušinius išplakite su grietinėle, tarkuotu sūriu, sutrupinta feta bei MAGGI prieskoniais ir supilkite į filo tešla išklotą skardą.
- Ant viršaus sudėkite pomidorus. Pyrago paviršių apipurkškite aliejumi.
- Pašaukite pyragą į 180 °C orkaitę ir kepkite 30 minučių. Tada pyrago viršų pridenkite folija ir kepkite dar maždaug 40-45 minutes, kol įdaras bus tvirtas.