Prancūziškas daugiaryžis
-
Šildantis, kreminis daugiaryžis, sušildantis ne tik kūną, bet ir sielą. Ir nors šio patiekalo kilmė- Italija, paragaukite prancūziškosios jo versijos.
Prancūziškas daugiaryžis
4-6 porcijosReikės:
250 g pievagrybių (nuvalytų)
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
800 ml karšto vandens, 2 kubeliai „MAGGI ekologiško vištienos sultinio“
300 g apvaliagrūdžių ryžių, 120 g sviesto
3 svogūnų (nuluptų), 3 česnako skiltelių (nuluptų)
4 pomidorų (nuplautų), 1 žalios saldžiosios paprikos (nuplautos), ½ cukinijos (nuplautos)
150 ml baltojo vyno, 100 g tarkuoto parmezano
poros šakelių šviežio čiobrelio, druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį- Keptuvėje įkaitinkite pusę aliejaus bei sviesto ir suberkite vieną susmulkintą svogūną, pamaišydami kepkite ant nesmarkios ugnies maždaug 8 minutes.
- Tada suberkite ryžius ir pamaišydami toliau kepkite, kol šie sugers visą keptuvėje esantį skystį - maždaug 5 minutes.
- Tada užpilkite trečdalį MAGGI sultinio ir pamaišydami kaitinkite ryžius, kol sugers sultinį. Vėl užpilkite sultinio, maišydami toliau kaitinkite ant nesmarkios ugnies. Pabaigoje, kai ryžiai bus suminkštėję, bet neištižę – įmaišykite likusį sviestą, užberkite druskos, pipirų, pusę parmezano ir išmaišykite. Nukelkite keptuvę nuo kaitros.
- Tuo pat metu kitoje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, suberkite susmulkintus česnaką ir likusį svogūną. Pamaišydami kepkite 10 minučių.
- Tada užpilkite vyną ir pamaišydami kaitinkite ant nesmarkios ugnies, kol alkoholis nugaruos – 2-3 minutes.
- Sudėkite į keptuvę susmulkintus pievagrybius, kepkite ant smarkios ugnies 10 minučių.
- Paskui prie pievagrybių sudėkite sukapotus pomidorus, karštį sumažinkite iki vidutinio ir kepkite 5 minutes.
- Galiausiai suberkite kubeliais supjaustytą papriką ir cukiniją - viską troškinkite maždaug 15 minučių, kol padažas sutirštės.
- Paragaukite ir, jeigu reikia, pagardinkite druska, pipirais.
Išdalinkite daugiaryžį į lėkštes ir pagardinkite likusiu parmezanu, šviežiu čiobreliu.