Prekių katalogas

Prancūziškas daugiaryžis

  • Prancūziškas daugiaryžis

    Šildantis, kreminis daugiaryžis, sušildantis ne tik kūną, bet ir sielą. Ir nors šio patiekalo kilmė- Italija, paragaukite prancūziškosios jo versijos. 

    Prancūziškas daugiaryžis
    4-6 porcijos

    Reikės:
    250 g pievagrybių (nuvalytų)
    4 šaukštų alyvuogių aliejaus
    800 ml karšto vandens, 2 kubeliai „MAGGI ekologiško vištienos sultinio“
    300 g apvaliagrūdžių ryžių, 120 g sviesto
    3 svogūnų (nuluptų), 3 česnako skiltelių (nuluptų)
    4 pomidorų (nuplautų), 1 žalios saldžiosios paprikos (nuplautos), ½ cukinijos (nuplautos)
    150 ml baltojo vyno, 100 g tarkuoto parmezano
    poros šakelių šviežio čiobrelio, druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį

     

    1. Keptuvėje įkaitinkite pusę aliejaus bei sviesto ir suberkite vieną susmulkintą svogūną, pamaišydami kepkite ant nesmarkios ugnies maždaug 8 minutes.
    2. Tada suberkite ryžius ir pamaišydami toliau kepkite, kol šie sugers visą keptuvėje esantį skystį - maždaug 5 minutes.
    3. Tada užpilkite trečdalį MAGGI sultinio ir pamaišydami kaitinkite ryžius, kol sugers sultinį. Vėl užpilkite sultinio, maišydami toliau kaitinkite ant nesmarkios ugnies. Pabaigoje, kai ryžiai bus suminkštėję, bet neištižę – įmaišykite likusį sviestą, užberkite druskos, pipirų, pusę parmezano ir išmaišykite. Nukelkite keptuvę nuo kaitros.
    4. Tuo pat metu kitoje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, suberkite susmulkintus česnaką ir likusį svogūną. Pamaišydami kepkite 10 minučių.
    5. Tada užpilkite vyną ir pamaišydami kaitinkite ant nesmarkios ugnies, kol alkoholis nugaruos – 2-3 minutes.
    6. Sudėkite į keptuvę susmulkintus pievagrybius, kepkite ant smarkios ugnies 10 minučių.
    7. Paskui prie pievagrybių sudėkite sukapotus pomidorus, karštį sumažinkite iki vidutinio ir kepkite 5 minutes.
    8. Galiausiai suberkite kubeliais supjaustytą papriką ir cukiniją - viską troškinkite maždaug 15 minučių, kol padažas sutirštės.
    9. Paragaukite ir, jeigu reikia, pagardinkite druska, pipirais.

    Išdalinkite daugiaryžį į lėkštes ir pagardinkite likusiu parmezanu, šviežiu čiobreliu.