Paelija su krevetėmis ir žirneliais
-
Šiam ispanų nacionaliniam patiekalui tikrai reikia atidumo ir kantrybės, tačiau jei viską nuosekliai atliksit, neabejojam, kad pajusite visą jo skonių puokštę.
Paelija su krevetėmis ir žirneliais
4 porcijosReikės:
2 pomidorų,1/2 raudonos paprikos (nuplautos), 1 citrinos (nuplautos)
300 g apvalių ryžių
1 svogūno (nulupto), 2-3 česnako skiltelių (nuluptų)
300 g krevečių (išlukštentų, nuplautų)
200 g žaliųjų žirnelių (šaldytų, atitirpintų),150 g žaliųjų žirnelių ankštyse
1-2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 100 ml sauso baltojo vyno
800-900 ml MAGGI ekologiško vištienos arba daržovių sultinio
½ šaukštelio šafrano gijų, rozmarino šakelės, ½ šaukštelio maltos saldžiosios paprikos, druskos
- Pomidorams peiliu padarykite nedideles įpjovas, sudėkite į verdantį vandenį 1-2 minutėms. Išgriebkite į dubenį. Kai atvės, perpjaukite, pašalinkite sėklas ir odelę. Minkštimą sutrinkite iki tyrės.
- Sultinį užvirinkite ir sudėkite į jį šafrano gijas, pamaišykite. Palikite ant viryklės, kad būtų karštas.
- Paelijos keptuvėje (ne mažesnėje nei 25 cm skersmens) įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintus svogūną, česnaką ir papriką. Pamaišydami kepkite ant nesmarkios ugnies, kol suminkštės.
- Užpilkite vyną ir 1-2 minutes maišydami kaitinkite. Paskui įmaišykite pomidorų tyrę ir maltą saldžiąją papriką. Tada sudėkite žirnelių ankštis. Viską išmaišykite ir suberkite ryžius, pamaišydami kaitinkite maždaug 1 minutę ant vidutinės kaitros.
- Po to ant ryžių supilkite MAGGI sultinį, įdėkite rozmarino šakelę, pamaišykite. Kai ims viskas lengvai virti, karštį sumažinkite iki nesmarkaus. Rozmarino šakelę išimkite.
- Paragaukite, jeigu reikia, įberkite druskos. Ryžių nebemaišykite.
- Po maždaug 10 minučių ant ryžių sudėkite krevetes ir paskleiskite žirnelius. Keptuvę uždenkite dangčiu arba folija ir palikite ant nesmarkios ugnies dar 10-15 minučių.
- Po to karštį išjunkite ir dar 5 minutes palikite keptuvę uždengtą. Sultinys turi būti susigėręs į ryžius.
Išdalykite paeliją į lėkštes ir patiekite su citrinos ketvirčiais.