NEW YORK sūrio tortas
-
NEW YORK sūrio tortas
Ingredientai:
1 ½ puodelio traiškytų saldžių krekerių (graham)
½ puodelio sviestoKremui:
4 pakelių Arla natūralaus tepamo sūrio
2 kiaušinių
2 kiašinių trynių
1 puodelio cukraus
1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
Citrinos žievelės ir sulčių iš 1 citrinos
1 puodelio grietinės (Creme fraiche)
¾ puodelio aviečiųPadažui:
1 puodelio grietinės (Creme fraiche)
¼ puodelio cukraus pudrosGaminimas:
1. Paruoškite pagrindą. Susmulkinkite krekerius iki trupinių. Išlydikite sviestą ir sumaišykite juos su krekerių trupiniais. Apvalią skardą išklokite kepimo popieriumi. Suverskite krekerius į skardą ir juos suspausdami suformuokite pyragui pagrindą. Kepkite orkaitėje 5 minutes 150°C. Išėmę iš orkaitės leiskite atvėsti.
2. Paruoškite kremą. Vanilę sumaišykite su Arla tepamu sūriu. Įmuškite kiaušinius, kiaušinių trynius, grietinę (Creme fraiche), citrinos sultis su žievele ir sumaišykite iki purios ir vientisos masės. Išdėliokite avietes ant sausainių pagrindo ir užpilkite kremą. Kepkite orkaitėje apie 40 minučių 150oC. temperatūroje. Sūrio pyragas turi būti tvirtas - patikrinkite konsistenciją paspausdami pyrago šonus. Iškepus leiskite sūrio pyragui pastovėti orkaitėje apie 10 minučių. Padažui grietinę (Creme fraiche) sumaišykite su cukraus pudra ir užtepkite jį ant pyrago. Įdėkite pyragą į orkaitę ir vėl pakepkite150oC. temperatūroje apie 10 minučių. Leiskite pyragui visiškai atvėsti ir įdėkite į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms arba palaikykite per naktį.
3. Ištraukite iš šaldytuvo ir papuoškite šviežiomis uogomis.