Nekeptas sūrio tortas
-
Nekeptas sūrio tortas
Ingredientai:
1 ½ puodelio traiškytų saldžių krekerių (graham)
½ puodelio sviestoKremui:
2 pakelių Arla natūralaus tepamo sūrio
½ puodelio cukraus
1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
2 puodelių šaldytų braškių
Citrinos žievelės ir sulčių iš 1 citrinos
Šviežių mėlynių ir aviečių papuošimuiGaminimas:
1. Paruoškite pagrindą. Susmulkinkite krekerius iki trupinių.Išlydikite sviestą ir sumaišykite juos su krekerių trupiniais. Apvalią skardą išklokite kepimo popieriumi. Suverskite krekerius į skardą ir juos suspausdami suformuokite pyragui pagrindą. Įdėkite į šaldytuvą leisdami masei sustingti.
2. Paruoškite kremą. Dubenyje sudėkite Arla tepamą sūrį, cukrų ir vanilę iki išmaišykite iki vientisos, purios konsistencijos. Kremą supilkite į skardą ant pyrago pagrindo.Įdėkite į šaldytuvą, kol sustings kremas.
3. Į puodą įpilkite šaldytų braškių ir cukraus, užvirinkite ir leiskite dar palaikykite puode 5 minutes. Sutrinkite iki padažo konsistencijos ir įdėkite citrinos žievelių bei sulčių. Leiskite padažui atvėsti šaldytuve. Atvėsus padažui apliekite juo pyragą. Prieš patiekdami sūrio pyragą papuoškite šviežiomis uogomis.