Lašišų kotletai saldžiarūgščiame padaže
-
Puiki alternatyva mėsiškiems kotletukams ir idėja bemėsiams penktadieniams.
Lašišų kotletai saldžiarūgščiame padaže
8 vnt.Reikės:
500 g bulvių (nuskustų, nuplautų), 1 citrinos
500 g lašišų filė (be odos)
150 ml vandens arba pieno
2 lauro lapų
2 kiaušinių
120 g maltų džiūvėsėlių
3-4 šaukštų aliejaus (kepti)
500 g MAGGI saldžiarūgščio kinų stiliaus padažo
žalumynų (kalendrų, petražolių), druskos, pipirų pagal skonį- Bulves supjaustykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite ir dubenyje sutrinkite šakute.
- Lašišą ir lauro lapelius įdėkite į keptuvę, užpilkite vandenį arba pieną. Kai skystis užvirs, karštį sumažinkite iki silpno ir žuvį troškinkite maždaug 10 minučių.
- Tada žuvį perkelkite į dubenį prie bulvių, įmuškite kiaušinius, įberkite pusę džiūvėsėlių, druskos, pipirų, sukapotų žalumynų ir delnais formuokite kotletukus.
- Pavoliokite juos likusiuose džiūvėsėliuose ir kepkite ant vidutinės kaitros įkaitintame aliejuje.
- Tada užpilkite MAGGI padažą ir viską dar 3 minutes pakaitinkite.
Patiekite su citrinos skiltelėmis, žalumynais.