Prekių katalogas

Lašišų kotletai saldžiarūgščiame padaže

  • Lašišų kotletai saldžiarūgščiame padaže

    Puiki alternatyva mėsiškiems kotletukams ir idėja bemėsiams penktadieniams. 

    Lašišų kotletai saldžiarūgščiame padaže
    8 vnt.

    Reikės:
    500 g bulvių (nuskustų, nuplautų), 1 citrinos 
    500 g lašišų filė (be odos)
    150 ml vandens arba pieno
    2 lauro lapų
    2 kiaušinių
    120 g maltų džiūvėsėlių
    3-4 šaukštų aliejaus (kepti)
    500 g MAGGI saldžiarūgščio kinų stiliaus padažo
    žalumynų (kalendrų, petražolių), druskos, pipirų pagal skonį

     

    1. Bulves supjaustykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite ir dubenyje sutrinkite šakute.
    2. Lašišą ir lauro lapelius įdėkite į keptuvę, užpilkite vandenį arba pieną. Kai skystis užvirs, karštį sumažinkite iki silpno ir žuvį troškinkite maždaug 10 minučių.
    3. Tada žuvį perkelkite į dubenį prie bulvių, įmuškite kiaušinius, įberkite pusę džiūvėsėlių, druskos, pipirų, sukapotų žalumynų ir delnais formuokite kotletukus.
    4. Pavoliokite juos likusiuose džiūvėsėliuose ir kepkite ant vidutinės kaitros įkaitintame aliejuje.
    5. Tada užpilkite MAGGI padažą ir viską dar 3 minutes pakaitinkite.

    Patiekite su citrinos skiltelėmis, žalumynais.