Kepta jautiena
-
Labai lengvas jautienos patiekalas, bet reikalaujantis grilio keptuvės. Užtruksite vos 20 minučių pasiruošti pietums ar vakarienei.
Kepta jautiena
2 porcijos
Reikės:
2x250 g kokybiškos jautienos filė
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 šaukšto Vusterio padažo
žiupsnio maltų juodųjų pipirų
4-6 šaukštų MAGGI aštraus kečupoGarnyrui reikės:
10-12 naujo derliaus bulvių (nuplautų)
poros saujų ridikėlių (nuplautų)
pluoštelio svogūnų laiškų (nuplautų, nusausintų)
1 šaukšto alyvuogių aliejaus, 1 šaukšto aliejaus (kepti)
trupučio druskos- Kambario temperatūros jautieną įtrinkite alyvuogių aliejaus ir Vusterio padažo mišiniu, palikite 15-20 minučių pasimarinuoti.
- Bulves sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir 15 minučių virkite. Tada nusunkite, sudėkite į kepimo skardą. Kiekvieną bulvę šaukštu ar mentele spustelkite, kad įtrūktų odelė, ir pašlakstę kepimo aliejumi, pašaukite į 200-220 °C orkaitę. Kepkite, kol ims skrusti.
- Įkaitintoje grilio keptuvėje kepkite jautieną po maždaug 4 minutes kiekvieną pusę. Iškeptą pagardinkite pipirais.
- Ridikėlius bei svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite, pagardinkite druska bei pipirais ir patiekite su iškepta mėsa ir bulvėmis.
Ragaukite su MAGGI kečupu.