Karamelizuoti persikai su „Lindt“ šokolado putėsių įdaru.
-
Šis šokolado putėsis, patiekiamas persikų puselėmis, yra lengvas ir elegantiškas desertas, puikiai tinkantis vakarienės vakarėliams.
Karamelizuoti persikai su „Lindt“ šokolado putėsių įdaru.
4 porcijos
Ingredientai:
• 1 puodelis (250 ml) vanilinio graikiško jogurto
• 1 plytelė (100 g) LINDT EXCELLENCE juodojo šokolado su karamele ir jūros druska, smulkiai supjaustyto
• 1 puodelis (250 ml) 35% riebumo grietinėlės
• 2 šaukštai (20 ml) cukraus pudros
• 4 persikai, perpjauti perpus ir be kauliukų
• 1 valgomasis šaukštas (15 ml) ištirpinto sviesto
• 2 šaukštai (30 ml) rudojo cukraus
• ¼ puodelio (60 ml) smulkintų pistacijųGaminimas:
1. Susmulkinkite šokoladą ir padėkite į karščiui atsparų dubenį, pastatytą virš puodo su verdančiu vandeniu. Kaitinkite dažnai maišydami iki vientisos masės. Šiek tiek atvėsinti.
2. Dideliame dubenyje įmaišykite jogurtą į ištirpintą šokoladą. Elektriniu plakikliu dideliu greičiu plakite grietinėlę su cukraus pudra, iki standžių putų. Švelniai sukrėskite ketvirtadalį plaktos grietinėlės į šokolado mišinį ir susimaišykite. Švelniai supilkite ir išmaišykite likusią plakamą grietinėlę, kol neliks dryžių. Uždenkite, laikykite šaldytuve 2 valandas arba kol gerai atvės. Laikyti šaldytuve iki 2 dienų.
3. Įkaitinkite orkaitę iki aukštos temperatūros. Persikų puseles aptepkite sviestu ir tolygiai pabarstykite ruduoju cukrumi. Dėkite ant folija išklotos skardos. Kepkite 2–3 minutes arba kol pagels.
4. Užpildykite kiekvieną persikų puselę putėsiais. Pabarstykite pistacijomis.Patiekite 2 persikų puseles kiekvienam asmeniui.