Imbierinė moliūgų sriuba
-
Šildanti, soti su mėlynuoju pelėsiu moliūgų sriuba ir kasdienai, ir šventiniam stalui.
Imbierinė moliūgų sriuba
4 porcijosReikės:
0,8 kg moliūgų minkštimo be sėklų ir žievės
0,8 kg vištienos filė (nuplautos, nusausintos)
1,5 l vandens, 2 šaukštų MAGGI ekologiško daržovių sultinio
100 g mėlynųjų pelėsių sūrio
4 šaukštų miltų, 2 šaukštelių maltos saldžiosios paprikos, 1 šaukštelio grūstų kuminų
3 šaukštų aliejaus (kepti), 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 3 šaukštų sviesto
1 svogūno (nulupto), 1 obuolio (be odelės ir sėklalizdžių)
nykščio dydžio imbiero šaknies (be žievės)
pluoštelio čiobrelių, druskos maltų juodųjų pipirų pagal skonį- Puode užvirinkite vandenį, įmaišykite MAGGI sultinį, sudėkite kubeliais supjaustytus moliūgą ir obuolį.
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Pamaišydami kepkite ant nesmarkios ugnies. Kai svogūnas ims karamelizuotis, sudėkite sukapotą imbierą. Dar maždaug 5 minutes kepkite. Tada iš keptuvės viską sudėkite į puodą prie moliūgo, suberkite maltą papriką, kuminus. Viską sutrinkite iki tyrės.
- Vištienos filė pabarstykite druska ir pipirais, pavoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje įkaitintame svieste, kol ims skrusti.
Išdalykite sriubą į lėkštes, užtrupinkite pelėsinį sūrį, užberkite čiobrelių ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Ragaukite su čiabata ir traškiais vištienos gabaliukais.