Prekių katalogas

Gruzdintos krevetės tešloje

  • Gruzdintos krevetės tešloje

    Restorano patiekalas Jūsų namuose. Pagaminsite vos per 40 minučių. 

    Gruzdintos krevetės tešloje
    4 porcijos

    Reikės:
    50 g kukurūzų miltų
    75 g kvietinių miltų
    250 ml gazuoto vandens
    žiupsnio druskos
    ½ šaukštelio MAGGI prieskonių mišinio Persiladas
    500-600 g krevečių be lukštų (nuplautų, nusausintų)
    4 svogūnų (nuluptų)
    250 ml aliejaus (virti)
    citrinų sulčių, saujelės čiobrelių

     

    1. Tešlai išsijokite į dubenį miltus, supilkite vandenį, įberkite MAGGI prieskonius, žiupsnį druskos ir išmaišykite.
    2. Svogūnus supjaustykite plonais žiedais.
    3. Puode įkaitinkite aliejų. Krevetes mirkykite tešloje, atsargiai dėkite po kelias į įkaitintą aliejų ir po maždaug 2 minučių kiaurasamčiu išgriebkite ant popierinio rankšluosčio – tešla turi būti išsipūtusi, traški ir truputį rusva.
    4. Tą patį padarykite su svogūnų žiedais ir šalavijų lapeliais, tik pastaruosius aliejuje gruzdinkite trumpiau – 20-30 sekundžių.

    Pagardinkite krevetes citrinų sultimis, sojų padažu ir viską ragaukite.