Gruzdintos krevetės tešloje
-
Restorano patiekalas Jūsų namuose. Pagaminsite vos per 40 minučių.
Gruzdintos krevetės tešloje
4 porcijosReikės:
50 g kukurūzų miltų
75 g kvietinių miltų
250 ml gazuoto vandens
žiupsnio druskos
½ šaukštelio MAGGI prieskonių mišinio Persiladas
500-600 g krevečių be lukštų (nuplautų, nusausintų)
4 svogūnų (nuluptų)
250 ml aliejaus (virti)
citrinų sulčių, saujelės čiobrelių- Tešlai išsijokite į dubenį miltus, supilkite vandenį, įberkite MAGGI prieskonius, žiupsnį druskos ir išmaišykite.
- Svogūnus supjaustykite plonais žiedais.
- Puode įkaitinkite aliejų. Krevetes mirkykite tešloje, atsargiai dėkite po kelias į įkaitintą aliejų ir po maždaug 2 minučių kiaurasamčiu išgriebkite ant popierinio rankšluosčio – tešla turi būti išsipūtusi, traški ir truputį rusva.
- Tą patį padarykite su svogūnų žiedais ir šalavijų lapeliais, tik pastaruosius aliejuje gruzdinkite trumpiau – 20-30 sekundžių.
Pagardinkite krevetes citrinų sultimis, sojų padažu ir viską ragaukite.