Filo tešlos pyragėliai su cukinijų ir fetos įdaru
-
Nesudėtingas, vos 40minučių užtrunkantis patiekalas lengvai vakarienei.
Filo tešlos pyragėliai su cukinijų ir fetos įdaru
15 vienetų.Reikės:
6 lapų šaldytos filo tešlos
150 g cukinijos
100 g fetos
1 šaukštelio MAGGI prieskonių mišinio Persilade
žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
2 stiklinių aliejaus (gruzdinti)- Filo tešlą atitirpinkite – palikite 1-2 val. kambario temperatūroje.
- Įdarui cukiniją sutarkuokite ir dubenyje sumaišykite su sutrupinta feta, MAGGI prieskoniais ir pipirais.
- Filo lapus po du užklokite vienas ant kito, pasukite ilgąja kraštine į save. Tada šiuos dvigubus lapus supjaustykite maždaug 5-6 cm pločio juostomis. Ant kiekvienos juostos galo padėkite po šaukštą įdaro ir suvyniokite: užlenkite tešlą iš šonų po 1-2 cm, o tada – suvyniokite lyg ritinėlį, kad gautųsi pailgi, sandarūs pyragėliai.
- Po kelis juos dėkite į įkaitintą aliejų ir skrudinkite, kol taps rusvi. Tuomet išgriebkite ant popierinio rankšluosčio. Taip skrudinkite likusius pyragėlius.