Prekių katalogas

Filo tešlos pyragėliai su cukinijų ir fetos įdaru

  • Filo tešlos pyragėliai su cukinijų ir fetos įdaru

    Nesudėtingas, vos 40minučių užtrunkantis patiekalas lengvai vakarienei. 

    Filo tešlos pyragėliai su cukinijų ir fetos įdaru
    15 vienetų.

    Reikės:
    6 lapų šaldytos filo tešlos
    150 g cukinijos
    100 g fetos
    1 šaukštelio MAGGI prieskonių mišinio Persilade
    žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
    2 stiklinių aliejaus (gruzdinti)

     

     

    1. Filo tešlą atitirpinkite – palikite 1-2 val. kambario temperatūroje.
    2. Įdarui cukiniją sutarkuokite ir dubenyje sumaišykite su sutrupinta feta, MAGGI prieskoniais ir pipirais.
    3. Filo lapus po du užklokite vienas ant kito, pasukite ilgąja kraštine į save. Tada šiuos dvigubus lapus supjaustykite maždaug 5-6 cm pločio juostomis. Ant kiekvienos juostos galo padėkite po šaukštą įdaro ir suvyniokite: užlenkite tešlą iš šonų po 1-2 cm, o tada – suvyniokite lyg ritinėlį, kad gautųsi pailgi, sandarūs pyragėliai.
    4. Po kelis juos dėkite į įkaitintą aliejų ir skrudinkite, kol taps rusvi. Tuomet išgriebkite ant popierinio rankšluosčio. Taip skrudinkite likusius pyragėlius.