Citrininis sūrio pyragas
-
Citrininis sūrio pyragas
Ingedientai:
1 ½ puodelio traiškytų saldžių krekerių (graham)
½ puodelio sviestoKremui:
3 arbatinių šaukštelių želatinos
1 pakelio Arla natūralaus tepamo sūrio
2 kiaušinių trynių
¾ puodelio grietinės (Creme fraiche)
1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
Citrinos žievelės ir sulčių iš 4 citrinų
2 kiaušinių baltymų
¼ puodelio cukraus pudros
½ puodelio cukraus
¼ puodleio lydyto sviesto
2 kiaušiniųGaminimas:
1. Paruoškite pagrindą. Susmulkinkite krekerius iki trupinių.Išlydikite sviestą ir sumaišykite juos su krekerių trupiniais. Apvalią skardą išklokite kepimo popieriumi. Suverskite krekerius į skardą ir juos suspausdami suformuokite pyragui pagrindą. Įdėkite į šaldytuvą leisdami masei sustingti.
2. Paruoškite kremą. Pirmiausia šiltame vandenyje ištirpinkite želatiną. Dubenyje sumaišykite Arla tepamą sūrį, kiaušinių trynius, grietinę (creme fraiche), citrinos sultis ir žievelę iš vienos citrinos, vanilės ekstraktą ir išmaišykite atvėsintą želatiną. Su plakikliu išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų, įberkite cukraus pudros ir dar plakite apie 2 minutes. Sudėkite kiaušinių baltymus į grietinės ir Arla sūrio mišinį ir gerai išmaišę supilkite įdarą ant pyrago pagrindo. Įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį.
3. Sumaišykite kiaušinius, citrinos sultis iš 3 citrinų ir pusę puodelio cukraus mažame puode. Pavirinkite ant vidutinės kaitros bet neužvirinkite. Kuomet pradės tirštėti įdėkite lydyto sviesto ir citrinos žieveles. Toliau pavirkite vis pamaišydami kol dar labiau sutirštės. Leiskite padažui atvėsti ir įdėkite į šaldytuvą. Atvėsus padažui apliekite juo pyragą. Prieš patiekdami sūrio pyragą papuoškite citrinos žievelėmis.