Prekių katalogas

Česnakinis padažas su Arla tepamu kremu, duonos traškučiais ir pjaustytomis daržovėmis

  • Česnakinis padažas su Arla tepamu kremu, duonos traškučiais ir pjaustytomis daržovėmis

    Česnakinis padažas su Arla tepamu kremu, duonos traškučiais ir pjaustytomis daržovėmis 

    4-6 porcijos
    Paruošimo laikas 45-55 min

    Ingredientai:
    250g Arla tepamo sūrio
    4 galvutės česnako
    3 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus
    2 šakelės šviežio čiobrelio
    Sulčių ir pusės citrinos
    ½ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
    ¼ arbatinio šaukštelio smulkintos aitriosios paprikos

    Užkandžiams prie padažo:
    2 plonų duonos paplotėlių, paskrudintų grilinėje keptuvėje, supjaustytų mažais gabalėliais
    Daržovių mišinio: agurkų, ridikėlių, morkų, paprikų, pankolio, saliero, supjaustytų juostelėmis ar gabaliukais.

    Padažo gaminimas:
    1. Česnako galvutėms nupjaukite viršunę ir sudėkite juos į kepimo skardą. Česnaką apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite čiobrelio.
    2. Uždenkite su folija ir kepkite orkaitėje 30-40 minučių arba kol česnai suminkštės ir paruduos. Ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
    3. Dideliame dubenyje sumaišykite Arla sūrį, keptus česnakus, citrinos sultis ir juoduosius pipirus.
    4. Ant padažo užbarstykite čiobrelio, alyvuogių aliejaus ir atriosios paprikos.
    5. Kartu su padažu patiekite šiltos duonos gabaliukais ir smulkintomis daržovėmis.