Burokėlių ravioli su ožkos sūriu ir mėtomis
-
Itališki koldūniukai su lietuvišku ingredientu, kuris pavers ravioli restorano vertu patiekalu.
Tešlai reikės:
• 2 didelių virtų burokų
• 2 valg.šaukštų alyvuogių aliejaus
• 2 kiaušinių
• 400 g miltų
Įdarui reikės:
• 500 g kreminio ožkos sūrio
• 250 g rikotos sūrio
• 100 g parmezano sūrio
• 1 šaukšto kapotų mėtų
• Maggi Persilade prieskonių
• 2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus, pipirų
Padažui reikės:
• Sviesto
• Žaliosios citrinosGaminimo eiga:
- Burokus sumalti iki košės konsistencijos ir sudėti į didelį dubenį kartų su kitais, tešlai skirtais, ingredientais. Iš lėto sumaišyti ingredientus ir išminkyti vientisą tešlą. Suvynioti tešlą į maistinę plėvelę, kad „nekvėpuotų“, ir palikti mažiausiai 15 minučių, kad „pailsėtų“.
- Įdarui skirtus ingredientus gerai išmaišyti ir palikti šaldytuve, kol bus kočiojama tešla. Įdarą galima iš karto sudėti į konditerinį maišelį. Su juo bus žymiai lengviau dirbti.
- Labai plonai iškočioti tešlą. Ją supjaustyti išilgai, kad gautume maždaug 8-10 cm pločios pailgus lakštus. Palikus 2-3 cm nuo krašto, konditerinio maišelio pagalba per visą ilgį išspausti įdarą. Jis turi būti ties viduriu. Tuomet vieną lakšto kraštą sudrėkinti vandeniu, išilgai perlenkti pusiau ir užspausti. Specialiu rantuotu ratuku nupjauti patį kraštą išilgai. Taip bus gražesnė forma ir tešla dar geriau užsispaus. Tuomet maždau kas 1-1,5 cm pirštais suspausti paruoštą tešlą su įdaru ir tose vietose su ratuku perpjauti. Gauname pagalvėlės formos raviolius.
- Virti pasūdytame vandenyje 3-5 minutes, priklausomai nuo tešlos storumo.