Prekių katalogas

Blynelių Cannelloni

  • Blynelių Cannelloni

    Neturite Cannelloni makaronų? Ne bėda, juos galite pakeisti lietiniais blyneliais. 

    Blynelių tešlai reikės:

    • 3 kiaušinių
    • 500 g pieno
    • 250 g miltų

    Įdarui reikės:
    • 400 g maltos jautienos
    • 300 g maltos kiaulienos
    • 1 saliero stiebo, 1 svogūno
    • 300 g Maggi itališko stiliaus pomidorų padažo
    • Ypač tyras alyvuogių aliejus, šlakelio balzaminio acto
    • Druskos, pipirų.
     

    Bešamelio padažui:
    • 100 g sviesto
    • 100 g miltų
    • 1l pieno
    • Žiupsnelio malto muskato riešuto
    • Druskos

    Gaminimo eiga:

    1. Dubenyje išplakite kiaušinius, supilkite pieną, išmaišykite ir suberkite miltus. Šluotelės pagalba viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
    2. Blynus kepkite įkaitintoje ir sviestu bei aliejumi (arba vienu iš jų) išteptoje keptuvėje ant vidutinės kaitros.
    3. Svogūną ir salierą nulupkite ir susmulkinkite. Dėkite kepti į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Jiems suminkštėjus, sudėkite visą maltą mėsą ir maišant kepkite, kad mėsa atsiskirtų. Apšlakstykite balzaminiu actu. Mėsai gerai apkepus, supilkite natūralų pomidorų padažą ir patroškinkite ant silpnos kaitros.
    4. Prikaistuvyje išlydykite sviestą ir suberkite miltus. Šluotele nuolat maišykite, kol gausis tirštos konsistencijos trupiniai. Supilkite pieną ir šluotele nuolat gerai maišykite bei kaitinkite iki vientisos blizgios Bešamelio padažo konsistencijos. Įberti žiupsnelį druskos, muskato riešuto ir permaišyti. 
    5. Gautu padažu gausiai įdarykite lietinius blynelius. Šalia mėsos padažo taip pat užpilkite ir kelis šaukštus Bešamelio padažo. Blynelius suvyniokite taip, kad būtų Cannelloni formos. Kraštus nupjaukite, kad būtų lygi forma.
    6. Kepimo indo dugną ištepkite keliais šaukštais Bešamelio padažo. Išdėliokite įdarytus blynelius ir užpilkite likusį Bešamelio padažą, tolygiai paskirstykite paviršiuje. Pabarstykite parmezano sūriu. Kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių konvekciniu režimu.