Prekių katalogas

Avižiniai blynai

  • Avižiniai blynai

    Sveiki ir be proto skanūs blyneliai visai šeimai!

    Ingredientai:

    Blynų tešlai:
    60 g paprastų miltų
    45 g avižų (greitai išverdančių)
    1 valgomojo šaukšto cukraus pudros
    1½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
    ½ arbatinio šaukštelio druskos
    180 ml „Alpro“ avižų gėrimo
    1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
    2 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus
    1 kiaušinio, truputį aliejaus kepimui
    Garnyrui: uogienė, vaisiai arba – ką mėgstate! 

    Paruošimas:
    1. Suberkite visas sudedamąsias dalis į plaktuvą arba maisto kombainą ir suplakite, kad pasidarytų tolygi masė.

    2. Įkaitinkite pateptą trupučiu aliejaus keptuvę ant vidutinės liepsnos.

    3. Įpilkite blynų tešlą į keptuvę, maždaug po ¼ puodelio kiekvienam blynui.

    4. Apkepkite iš abiejų pusių, kad gražiai apskrustų ir patiekite karštus su uogiene arba vaisiais. Kaip gardu! 

    RECEPTŲ PATARIMAI:

    • Norėdami pasigaminti blynelius be glitimo: naudokite avižas be glitimo, bet visada nepamirškite patikrinti sudedamųjų dalių sąrašo, kad įsitikintumėte, jog avižos neturėjo jokio sąlyčio su glitimu.
    • Vietoj „Alpro“ avižų gėrimo naudokite „Alpro“ migdolinį gėrimą arba kurį nors kitą iš gardžių mūsų gėrimų.
    • Baltąjį cukrų visada galima pakeisti kokoso žiedų cukrumi.