Avižiniai blynai
-
Sveiki ir be proto skanūs blyneliai visai šeimai!
Ingredientai:
Blynų tešlai:
60 g paprastų miltų
45 g avižų (greitai išverdančių)
1 valgomojo šaukšto cukraus pudros
1½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
½ arbatinio šaukštelio druskos
180 ml „Alpro“ avižų gėrimo
1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
2 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus
1 kiaušinio, truputį aliejaus kepimui
Garnyrui: uogienė, vaisiai arba – ką mėgstate!Paruošimas:
1. Suberkite visas sudedamąsias dalis į plaktuvą arba maisto kombainą ir suplakite, kad pasidarytų tolygi masė.2. Įkaitinkite pateptą trupučiu aliejaus keptuvę ant vidutinės liepsnos.
3. Įpilkite blynų tešlą į keptuvę, maždaug po ¼ puodelio kiekvienam blynui.
4. Apkepkite iš abiejų pusių, kad gražiai apskrustų ir patiekite karštus su uogiene arba vaisiais. Kaip gardu!
RECEPTŲ PATARIMAI:
- Norėdami pasigaminti blynelius be glitimo: naudokite avižas be glitimo, bet visada nepamirškite patikrinti sudedamųjų dalių sąrašo, kad įsitikintumėte, jog avižos neturėjo jokio sąlyčio su glitimu.
- Vietoj „Alpro“ avižų gėrimo naudokite „Alpro“ migdolinį gėrimą arba kurį nors kitą iš gardžių mūsų gėrimų.
- Baltąjį cukrų visada galima pakeisti kokoso žiedų cukrumi.