Aštrūs lęšiai “Bolognese”
-
Sultingi, lengvai verdami lęšiai yra svarbus priedas prie veganų bei vegetarų mitybos. Tai lengvai ir greitai pagaminamas patiekalas, kuri ypač turtingas organizmui reikalinga geležimi.
Gaminimo laikas: 25-30 minutės
Patiekimas: 2 žmonėmsIngredientai:
• 125 g raudonų lęšių
• 1 smulkiai supjaustytas baltas svogūnas
• 1 smulkiai supjaustyta morka
• 2 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės
• 100 g smulkintų grybų
• 1 šaukštas pomidorų padažo
• 400 g smulkintų pomidorų
• 240 ml daržovių sultinio
• 1 šaukštelis medaus
• Kotányi Himalajų druskos
• Kotányi įvairių pipirų mišinio
• 0.5 šaukštelis Kotányi čili pipirų
• 250g makaronų
Paruošimas:
1. Lęšius apvirkite karštame vandenyje apie 10 minučių.
2. Įkaitinkite šiek tiek aliejaus didelėje keptuvėje, sudėkite smulkintus svogūnus. Tada suberkite smulkintas morkas ir grybus ir viską kepkite keptuvėje apie 5 minutes.
3. Į keptuvę supilkite pomidorų padažą, taip pat prieskonius, medų ir smulkintą česnaką. Pakepkite dar apie 3 minutes. Kitas žingsnis - sudėkite lęšius, smulkintus pomidorus ir daržovių sultinį.
4. Viską užvirkite, sumažinkite ugnį ir patroškinkite. Po 20 minučių lęšiai turi būti minkšti, o padažas - tirštas.
5. Mėgstamus makaronus išvirkite. Patiekite makaronus su skaniuoju paruoštu “Bolognese” padažu ir patiekite su sūriu, jei norite.