Antis su šviežiomis slyvomis
-
Antis visada saugus sprendimas, ypač kai laukiate gurmanų svečių. O šį patiekalą Jums pagamins orkaitė!
Antis su šviežiomis slyvomis
6 porcijosReikės:
1,5-1,7 kg anties (išdorotos, nuplautos, nusausintos)
600-800 g slyvų (nuplautų)
1 šaukšto MAGGI prieskonių „Persillade“
1 kubelio Maggi ekologiško daržovių sultinio
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio džiovinto rozmarino- Antį gerai įtrinkite MAGGI prieskoniais bei druska ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
- Tada antį perkelkite į kepimo indą, jos vidų prikimškite slyvų, pašaukite į 200-220 °C orkaitę ir kepkite 30-40 minučių, kad kepsnio viršus šiek tiek imtų skrusti.
- Tada į kepimo indą įpilkite 200 ml vandens su ištirpintu Maggi ekologiško sultinio kubeliu, karštį sumažinkite iki 160 °C ir kepkite 1,5 val.
- Po to prie anties sudėkite likusias slyvas, pabarstykite jas rozmarinu ir orkaitėje kepkite dar maždaug pusvalandį.
Skanu su išvirtais ryžiais, kuskusu, perlinėmis kruopomis.